Давсны хэрэглээгээ багасгахад туслах давсгүй хоолны 10 жор

Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллагаас хоногт 5 граммаас бага хэмжээний давс хэрэглэхийг зөвлөсөн байна. Гэвч манай улсын нийт хүн амын 83.2 хувь нь энэ хэмжээнээс ихээр давсыг хэрэглэдэг байна.

Давсны хэрэглээнээс шалтгаалсан артерийн даралт ихсэх, цус харвалт зэрэг зүрх судасны өвчлөл буурахгүй байгаа нь эрүүл мэндийн статистик дүн, хүн амын дунд хийсэн халдварт бус өвчлөл, хоол тэжээлийн судалгааны дүнгээр нотлогдож байгааг Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төвөөс анхааруулж байна.

Монголчуудын хоногт авч буй давсны 46.2 хувийг уух зүйл, 33.5 хувийг хоолоор дамжуулан авдаг. Давсны хэрэглээгээ бууруулахын тулд давсгүй хийх хоолны 10 жорыг НЭМҮТ-ээс гаргасны танилцуулж байна.

Эх сурвалж : http://news.gogo.mn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*